۷- ۳۴ ۰۰ ۵۳ ۸۸ ۰۲۱

۳۹ ۰۰ ۵۳ ۸۸ ۰۲۱

info@asec-int.com

پنل اطفای آدرس پذیر POLON 4500

پنل‌های کنترلی اطفای حریق که عمدتا برای کنترل سیستم‌های اطفای گازی مورد استفاده قرار می‌گیرند (کاربرد دیگر آن‌ها در سیستم‌های Deluge می‌باشد) می‌بایست یکی از تأییدیه‌های بین‌المللی را براساس استاندارد اروپایی EN12094-1 اخذ نموده تا مجاز به استفاده در کنترل سیستم‌های اطفای حریق گردند. این پنل‌ها اغلب دارای دو، سه و یا چهار زون سیستم اعلام حریق متعارف بوده بطوریکه استراتژی فعال‌سازی بخش اطفای حریق در آن‌ها استفاده از روش Cross Zoning روی دو زون از زون‌های اعلام حریق پنل می‌باشد.

علت استفاده از این استراتژی، جلوگیری از ارسال فرمان اطفا بوسیله آلارم کاذب توسط یک دتکتور روی یک زون می‌باشد. این پنلها علاوه بر اخذ تأییدیه EN12094-1 می‌بایست تأییدیه‌های سیستم اعلام حریق یعنی EN54 را نیز اخذ نمایند.

اما زمانیکه یک یا چند پنل اطفا درون یک پروژه اعلام حریق آدرس پذیر قرار می‌گیرند، برای تجمیع این پنلها با سیستم اعلام حریق آدرس پذیر لازم است تا به ازای هر پنل اطفا یک عدد ماژول ورودی آدرس پذیر در نظر گرفته شود و رله فایر خروجی پنل اطفا توسط این ورودی مونیتور شود.

برای دستیابی به اطلاعات دیگر پنلهای اطفا و انتقال آن‌ها روی سیستم آدرس پذیر، ناگزیر به استفاده از رله‌های دیگر خروجی پنل اطفا و قرار دادن آن‌ها توسط ماژول‌های ورودی روی پنل آدرس پذیر می‌باشد. هر چه تعداد این رله‌ها بیشتر شود اطلاعات بیشتری در دسترس سیستم آدرس پذیر قرار می‌گیرد و در مقابل پیچیدگی سیستم آدرس پذیر افزایش می‌یابد.

راهکار دیگر در این نوع پروژه‌ها استفاده از “پنل اطفای حریق آدرس پذیر” می‌باشد. این پنلها ذاتا آدرس پذیر بوده و می‌توانند مستقلاً در یک پروژه آدرس پذیر مورد استفاده قرار گیرند. از طرفی کارت‌های اطفا بصورت ماژولار روی این پنلها جاسازی شده و هر کارت وظیفه اطفای یک زون مستقل را بعهده دارد. لذا به تعداد نواحی اطفا می‌توان برای این نوع پنلها کارت اطفا تعبیه کرد.

در این نوع پنلها، آشکارسازی نواحی اطفا توسط دتکتورهای آدرس پذیر که روی لوپ و درون نواحی اطفا قرار می‌گیرند انجام می‌شود. استراتژی ارسال فرمان اطفا کماکان براساس روش Cross Zoning انجام می‌شود که بصورت نرم افزاری قابل برنامه‌ریزی می‌باشد.

بزرگ‌ترین حسن استفاده از این نوع پنلها، تجمیع پنلهای اعلام و اطفا و دسترسی به حداکثر اطلاعات پنل اطفا و اعلام این اطلاعات روی نمایشگر پنل اعلام حریق می‌باشد.اعلام هشدارهای دیداری و شنیداری اطفا در این‌گونه پنلها می‌تواند بصورت تجمیع شده انجام پذیرد. پنلهای اطفای آدرس پذیر نیاز به اخذ تأییدیه‌های EN12094-1 و EN54 را دارند.

برند POLON-ALFA دارای محصولی بنام Polon 4500 می‌باشد که یک پنل با قابلیت بالای آدرس پذیر 4 لوپ بوده و تا 4 عدد کارت اطفا بطور مستقل می‌توانند بصورت ماژولار به آن اضافه گردند. کارت‌های اطفای آن با کد فنی MSG-45 که تصویر آن در ذیل آورده شده است دارای قابلیت‌های بسیار متنوعی بوده که این قابلیت‌ها تماما توسط نرم افزار قابل برنامه‌ریزی هستند. تعداد 31 عدد از این نوع پنل می‌توانند با کارت شبکه MSI-48 با یکدیگر شبکه شوند:

 

 

مشخصات ورودی و خروجی این کارت‌های اطفا عبارتند از:

  • تعداد 4 زون مستقل به‌عنوان ورودی آشکارسازی برای 4 عدد کارت اطفا.
  • تعداد 7 عدد خروجی 24 ولت مستقیم مونیتور شده ( 3 عدد از آن‌ها مناسب فرمان مستقیم به شیر برقی اطفا هستند).
  • تعداد 9 عدد رله خروجی بدون ولتاژ مونیتور شده.
  • تعداد 11 عدد ورودی مونیتور شده.

تمامی این ورودی‌ها و خروجی‌ها قابل برنامه‌نویسی توسط نرم افزار هستند که در ذیل شمای نرم افزار برنامه‌نویسی آورده شده است:

 

 

 

 

استفاده از این نوع پنل در پروژه‌هایی با تعداد دیوایس بالا و تعداد زونهای زیاد اطفای اتوماتیک حریق قویا توصیه می‌گردد.