۷- ۳۴ ۰۰ ۵۳ ۸۸ ۰۲۱

۳۹ ۰۰ ۵۳ ۸۸ ۰۲۱

info@asec-int.com

Redundancy در CPU به چه معناست؟

پنل‌های اعلام حریق آدرس پذیر توسط سازندگان مختلف در سطح جهان با تنوع زیادی تولید و به بازار عرضه می گردند.

این تنوع شامل تعداد لوپ در پنل، ظرفیت تعداد دیوایس آدرس پذیر در هر لوپ، تعداد مدارات ورودی یا خروجی، تعداد مدارات خروجی آژیر، ظرفیت باتری پشتیبان و … می باشد. اما مورد مهمی وجود دارد که چندی است توسط سازمان آتش نشانی تهران بعنوان الزام مطرح شده است و آن ممنوعیت استفاده از پنلهای آدرس پذیر بالاتر از 4 لوپ می باشد. این ممنوعیت از کجا ناشی شده است؟

بر اساس استاندارد EN54 part 2 و در Clause 13.7 با عنوان عملکرد پنلهای اعلام حریق (C.I.E.) در شرایط خطای سیستمی، بیان می شود که در شرایط خطای سیستمی بیش از 512 سنسور و یا شستی که به مرکز کنترل متصل هستند نباید از مدار خارج شوند.

با توجه به اینکه در ایران ظرفیت تعداد 128 دیوایس آدرس پذیر روی لوپ مورد پذیرش اکثرا طراحان و مشاوران سیستم اعلام حریق می باشد، لذا محدودیت 512 دیوایس روی پنل به هنگام وقوع خطای سیستمی دلیل بوجود آمدن محدودیت 4 لوپ روی پنل‌های اعلام حریق بوده و اعمال محدودیت سازمان آتش‌نشانی تهران روی پنل‌های آدرس پذیر نیز به همین دلیل می باشد.

اما در چه صورت تعداد دیوایس روی پنل اعلام حریق می‌توانند از عدد 512 یا تعداد لوپ‌های مرکز کنترل از عدد 4 فراتر روند؟

پاسخ این سوال افزایش Redundancy در CPU می باشد. زمانیکه CPU پنل اعلام حریق آدرس پذیر Redundant باشد، وقوع خطای سیستمی باعث از مدار خارج شدن بیش از 512 دیوایس نمی شود چرا که پس از وقوع خطای سیستمی که بدنبال وقوع خطا در CPU بوجود می‌آید، CPU ثانویه بلافاصله وارد چرخه کنترل شده و عملکرد سیستم بدون وقفه ادامه می یابد.

به همین دلیل هیچ سنسور یا شستی از مدار خارج نخواهد شد.

نتیجه:

  • استفاده از پنل‌های دارای CPU با قابلیت Redundant در پروژه هایی با بیش از 4 لوپ و یا بیش از 512 دیوایس روی پنل از نظر استاندارد EN54 مجاز می باشد.
  • پنل‌های اعلام حریق آدرس پذیر Polon 4500، Polon 4900 و Polon 6000 از برند POLON-ALFA بصورت پیش فرض دارای CPU با قابلیت Redundant بوده لذا مجاز به استفاده در پروژه های بند 1 می‌باشند.