۷- ۳۴ ۰۰ ۵۳ ۸۸ ۰۲۱

۳۹ ۰۰ ۵۳ ۸۸ ۰۲۱

info@asec-int.com

واژه Fail-Safe به چه معناست؟

در علم مهندسی به ویژگی در طراحی سیستمها اطلاق می شود که در زمان رخداد خطا (Failure)، این ویژگی باعث حذف یا به حداقل رساندن ضرر به تجهیزات دیگر گردد. اما در عمل Fail-Safe برای یک قطعه بدان معناست که وقتی آن قطعه Fail می کند، تجهیزات مرتبط با خود را به مخاطره نمی اندازد.

واژه Fail-Safe Relay در سیستم‌های اعلام حریق به چه معناست؟

اینترفیس‌ها یا ماژولهای آدرس پذیر که در سیستم اعلام حریق نقش تجهیزات ارتباطی با سیستمهای جانبی نظیر تهویه، کنترل تردد و … را ایفا می کنند از رله‌های بدون ولتاژ جهت ارسال فرمان بهره می گیرند.

اما در اغلب سیستمهای اعلام حریق این رله های بدون ولتاژ از نوع Fail-Safe نیستند. رله از نوع Fail-Safe باید دارای قابلیت تعیین وضعیت (NO یا NC) در زمان Fail شدن ماژول یا قطعه برق باشد. برای درک بهتر این مفهوم در شکل زیر یک رله Fail-Safe برای برقدار کردن دو شیر برقی به گونه ای تعریف می‌شود که در حالت روشن شدن سیستم و حالت کار نرمال، شیر برقی اول برقدار شده و در حالت خاموش شدن سیستم یا حالتی که سیستم Fail شود، شیر برقی دوم برقدار شود.

برند POLON-ALFA جزء معدود برندهای اعلام حریق است که دارای ماژولهایی با رله Fail-Safe می‌باشد.

رله این ماژول‌ها از نوع بدون ولتاژ با قابلیت تحمل 250 VAC/220 VDC با توان 62.5 VA/60 W بوده و دارای باکس با درجه حفاظت IP66 می باشند.

همچنین محدوده دمای کاری این ماژول‌ها 40- الی 85 درجه سانتی گراد می باشد. تجهیزی که در بخش Field پروژه های نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع خطرناک کاربردهای فراوانی دارد.